Tillbaka

Till föreningar, februari 2022

Fokus Må Bra Fika för föreningsaktiva 17.2 kl. 18 -19 
Kom med och inspireras av den aktiva föreningen i Norra Korsholms skola. Föreningen har under de senaste åren utvecklat mycket ny verksamhet och valt att tänka om. Camilla Forsberg som är ordförande i Hem och Skola vid Norra Korsholms skola berättar om hur de tänkt och vad de gjort. 

Kom med och träffa andra aktiva i föräldraföreningar online! Anmäl dig via vår evenemangskalender senast 15.2 så skickar vi länken till Zoom rummet till dig.  

Fokus Må bra: Mirjam Kalland föreläser om framtidshopp 17.3  
Sprid gärna inbjudan till Mirjam Kallands online-föreläsning ”Hur stöda barns och ungas framtidshopp under tider av osäkerhet” torsdagen den 17 mars kl.18 – 19.30. Kalland är professor i småbarnspedagogik vid Helsingfors universitet. Anmäl dig via evenemangskalendern till föreläsningen, senast 14.3.  

Kallelse till förbundets årsmöte lö 23.4 
Kom med och påverka! Förbundet Hem och Skolas högsta beslutande organ är årsmötet. Medlemsföreningarna inbjuds att delta i mötet som hålls som ett hybridmöte lördagen den 23 april kl. 11.30. Det fysiska mötet hålls i Restaurang Vltava i centrala Helsingfors. Restaurangen finns precis vid järnvägsstationen, adressen är Elielplatsen 2 och mötet hålls i kabinett Havel.  Det passar också bra att delta på distans via Zoom.  

Anmäl att du deltar i årsmötet gärna senast 20.4. Den som formellt representerar sin förening skall ha en fullmakt som skrivits under av föreningens ordförande. Kom ihåg möjligheten att skicka in motioner och nominera personer till uppdraget som förbundsordförande och styrelsemedlem senast 9.4. Information och dokument för årsmötet kommer att samlas på Hem och Skolas webbplats.

Podden Vårdnadshavarens förklaring: Hur kan vi ge barn och unga hopp? 
Sprid gärna information om Hem och Skolas föräldrapodd Vårdnadshavarens förklaring via er förenings kanaler. Podden tar sig an brännande ämnen som berör oss föräldrar. I följande avsnitt som publiceras inom kort frågar vi oss: ”Hur kan vi ge barn och unga hopp?”. Podden nås via Soundcloud och de vanligaste poddplattformarna.  

Föreläsare för en föräldrakväll? 
Är ni intresserade av att anlita en av föreläsarna som ingår i Förbundet Hem och Skolas föreläsarnätverk för en föräldrakväll? 

Föreningarna kan kostnadsfritt anlita en föreläsare som en medlemsförmån en gång per läsår. De flesta av våra föreläsare erbjuder föreläsningar både på plats och online.  

TIPS: Träffpunkt föräldrar 
Ifall ni vill testa på ett nytt koncept för en föräldrakväll som kan förverkligas också online så kan Träffpunkt föräldrar vara det ni behöver. Inom ramen för Träffpunkt föräldrar finns det introduktioner till olika diskussionsteman som föräldrar själv kan leda. Träffpunkt föräldrar har skapats av Hem och Skola i samarbete med Folkhälsan. Vi är glada över att Barnavårdsföreningen i Finland och Spelkunskaps-projektet inom EHYT också har bidragit med spännande introduktionshelheter. Fritt fram att testköra först i en mindre grupp som t.ex. inom föreningens styrelse. 

Kommunikatör Maarit säger hej! 
En ny kommunikatör kommer att skriva följande föreningsbrev då jag den 1 mars börjar jobba som regionchef för föreningen Ung Företagsamhet – Nuori Yrittäjyys. – Jag tackar för mig och önskar dig och din styrelse lycka och välgång med ert viktiga uppdrag. 

Med en glad Hem och Skola-hälsning 

Maarit Westerén 
Kommunikatör