Tillbaka

FOKUS MÅ BRA

20.8. 2021 När vi funderade på en temahelhet för föreningsverksamheten det här året var temat givet; nu ska vi ha fokus på välmående! Visst, föräldraföreningarnas verksamhet handlar ju redan långt om att på olika sätt tillsammans jobba för att våra barn och unga ska må bättre. Men nu om någonsin behöver vi alla hjälpas åt att sprida goda exempel på nya samarbetsmetoder och lyckade samarbeten.

Vi vet att många haft det kämpigt på sistone, och alla har vi på något sätt påverkats av corona. Vi har ändå valt att ta avstamp i den positiva psykologin när vi har gjort upp planer för vårt tema. Kort kan man säga att positiv psykologi handlar om faktorer som påverkar vårt välbefinnande och att vi själva faktiskt kan påverka många av dessa faktorer. Det handlar inte om att blunda för svårigheter, utan om konkreta tips på hur vi kan göra för att må bättre.

Genom att ofta lyfta de positiva inslagen blir det enklare för oss att lägga märkte till det goda som ju trots allt också finns. Det kan handla om vad vi gör för att stärka och lyfta fram det positiva i samarbetet med skolan eller hur vi gör för att alla föräldrar ska känna sig sedda i vår verksamhet. Vi kan också börja med oss själva och fundera på vad jag kan göra för mig och min familj, för mina barns klass eller för min förening.

Så nu när vi ordnar träffar och föreläsningar för föreningar och föräldrar handlar det mesta om vad vi kan göra för att må bättre. Vi hoppas att ni vill haka på vårt temaår genom att generöst dela med er av goda exempel, praktiska övningar och annat som ni redan testat på. Vi hoppas också att ni deltar i våra föreläsningar, både online och på plats, tar en kaffe med oss på föreningsfikan online och flitigt delar uppdateringar under #fokusmåbra så att vi tillsammans når ut till så många som möjligt!

Petra Högnäs
Hem och Skola