Tillbaka

Äntligen tillbaka

Jag minns när statens tevenyheter berättade om det första coronafallet i Finland. Det var i februari 2020, för mer än ett och ett halvt år sedan. Sedan stängdes landet ned. Folk har blivit sjuka och även dött. Många har inte fått gå till arbetsplatsen och skolorna har jobbat på distans. En jäkla soppa! Detta tänkte jag nyligen på en studentfest.

Gästerna skulle dyka upp och lämna festen inom vissa tidsramar för att undvika en alltför stor folksamling. På bordet bredvid smörgåstårtan fanns plastflaskor med desinficeringsmedel och en hög med munskydd.

Jag hade nästan hunnit glömma bort hur det är att få umgås med flera människor, inte på nätet i ett videomöte utan på riktigt. Muntert! Hoppingivande!

Det här numret av tidningen innehåller läsning som jag hoppas att ger dig samma känsla – att nog klarar vi det här och att det finns mycket skoj att se fram emot. Och som det också framgår finns hjälp att hämta exempelvis hos Förbundet Hem och Skola och hos andra experter på skola och småbarnspedagogik.

Dessutom vill vi som gör tidningen gärna höra din åsikt. Gå in på nätet, svara på några frågor om tidningen och delta i utlottningen av en flott kaffemaskin! Anvisningarna hittar du på sidan 27 och så förstås på förbundets nätplats.

Tommy Pohjola

Har du tips på uppslag? Redaktionen nås bäst på mejlen redaktor@hemochskola.fi

Tidningen Hem och Skola 3/2021