Tillbaka

Paus från undantaget

Vem skulle ha kunnat tro att vi en dag inte skulle få gå till skolan, och helst inte till jobbet eller dagis heller, om man bara kan undvika det? Det kunde inte vi tro då vi började planera den här tidningen, som på grund av situationen inte trycks och blir en papperstidning, utan istället en pdf-tidning som så många som möjligt förhoppningsvis delar till dem som berörs.
Vi har valt att inte göra om hela tidningen och fokusera på undantagstillståndet. Den rapporteringen sköter nyhetsmedierna väldigt bra. Vi bjuder på några tips som kan komma väl till pass i det här läget, men vi bjuder i första hand på artiklar om ämnen som inte handlar om coronaviruset eller vad pandemin har fört med sig.
Ibland är det skönt att vila från allt det jobbiga, och när den här situationen väl är över kommer vi att återgå till någon form av normal vardag igen. Den kanske inte ser likadan ut som den vardag vi snabbt tvingades lämna, men kanske vi i bästa fall lär oss något om hur fantastiskt det är att få gå i skola, att få leka med kompisar på dagis, att få ha ett jobb att gå till och få pengar att leva av. Tills dess får vi kämpa på, isolerade, men förhoppningsvis tillsammans i alla de former som bara är möjliga.


Malin Wikström
Redaktör

Tidningen Hem och Skola 2/2020