Tillbaka

Till slut blir det bra

Det är nu ett år sedan jag började laga den här tidningen. Eller något att ”laga”, det vill säga reparera, fanns inte men det är så många av oss finlandssvenskar säger då vi egentligen menar att vi kavlar upp ärmarna.

Från och med det här numret av tidningen ingår en frågesport. Vi har anlitat självaste frågesportsexperten Jesper von Hertzen. Han intervjuades förresten i Hem och Skola nummer 3/21, då kanske mest i egenskap av en elev som ser tillbaka på sin skoltid. (Läs intervjun på nätet.) Jesper von Hertzens intresse för frågesporter väcktes i skolan och jag tror vi är alla glada för att det håller i sig.

Våra medarbetare har som vanligt läst många böcker som vi hoppas intresserar er också. Vi har dessutom träffat ungdomar som läser. Vad läser de just nu?

I tidningen finns också tyngre ämnen. Drogerna berör hela samhället, på Åland vill man förnya religionsundervisningen och utbildningen av småbarnspedagoger tampas med frågan om behörighet. I norra Österbotten görs mycket för att öka trivseln för alla i skolan.

Sist men kanske viktigast – lycka till alla ni som lagar er till nya utbildningar! Det blir bra.

Tommy Pohjola

Har du tips på uppslag? Redaktionen nås bäst på mejlen redaktor@hemochskola.fi