Flicka med bukett
Tillbaka

Till föreningar, maj 2022

Platserna, färdiga – dansa!
Äntligen är det dags för Stafettkarnevalen på Helsingfors Olympiastadion igen! Vi från förbundets kansli finns där båda dagarna och bjuder föräldrar och busschaufförer på kaffe och – ugglekastning!
På fredag kl. 17.30 har vi dessutom besök av Marco Bjurström från dansskolan Step Up School! Han har gjort videon och koreografin till Hem och Skola-dagens dansutmaning. Nu har ni alltså chansen att tillsammans med honom slipa dansstegen, eller kanske bli inspirerade till att anta utmaningen inom föreningen om ni inte redan gjort det!

Kolla gärna på dansvideon med Marco Bjurström!

Är du på väg till Stafettkarnevalen – kom då och säg hej, kasta ett gäng ugglor, drick lite kaffe och dansa tillsammans med oss! Hoppas vi ses!


Kom och fika med oss den 18 maj!
Onsdagen den 18 maj kl. 18-19 ordnar vi ett digitalt föreningsfika för alla som är aktiva i en föräldraförenings styrelse. Tanken är att ni redan nu ska få idéer till nästa läsårs verksamhet.

På fikat funderar vi på:
Vad är föreningens huvudsakliga uppdrag?
Hur omvandlar vi idéer till aktiviteter?
Vem ska vi samarbeta med för att genomföra våra planer?
Hur skriver vi en verksamhetsplan som håller?
Vad ska ingå i en budget för vår förening?

Du behöver inte ha svar på någon av dessa frågor för att delta. Vi diskuterar oss fram till svar och idéer. Häng med!

Anmäl dig senast 17.5 här: https://www.hemochskola.fi/evenemang/foreningsfika
Frågor? Kontakta Petra Högnäs, petra.hognas@hemochskola.fi, tfn 0400 905 715


Nora Grotenfelt är ny förbundsordförande
Förbundet har en ny ordförande: Nora Grotenfelt, som har tagit över stafettpinnen efter Anders Adlercreutz. Nyinvalda styrelsemedlemmar är Maria Stoor-Grenner, Maria Smeds Engström, Heidi Kronqvist och Ulrika Krook. De övriga styrelsemedlemmarna är Towe Andersson, Linda Mannila, Anna Stenman, Cecilia Ekholm, Patrik Flöjt, Åse Fagerlund och Anders Vahtola. Här finns deras kontaktuppgifter.


E-fakturor till medlemsföreningarna
Fakturorna till medlemsföreningarna går nu via Autoinvoice. Det här betyder att fakturorna ser aningen annorlunda ut. Följ instruktionerna i meddelandet, och hör av er till Katarina Michelsson katarina@hemochskola.fi, 050 475 14 25 (tisdag-torsdag) om ni har frågor.


Scouterna vill besöka er!
Finns det en scoutförening på er ort? Om inte vill Finlands Svenska Scouter gärna komma till er Hem och Skola-förening för att berätta om scouting. Det är en mångsidig hobby som passar hela familjen.
Grundtanken inom scoutingen är att varje människa ska ha möjlighet att bli en balanserad, ansvarskännande, aktiv och självständig medlem av samhället och sin närmiljö. Naturen spelar en viktig roll inom verksamheten.

Vill er förening få besök av Finlands Svenska Scouter? Kontakta i så fall Emma Sundstén: 044 7493179 eller emma.sundsten@scout.fi och kom överens om ett informationsmöte!