Tillbaka

12.1 Bokpaket landar hos 258 förstaklasser


Bokpaketet från Lisi Wahls stiftelse för studieunderstöd är en efterlängtad gåva i skolklasser varje vinter. Sammanlagt 258 förstaklasser får ett paket i januari 2022.


Paketet kan sökas turvis av åk 1 och åk 5 och i år är det ettornas tur att ta emot tio utvalda böcker. I gåvan ingår nya bilderböcker, faktaböcker, poesi och börja-läsa-böcker från finlandssvenska och svenska utgivare. Bokpaketen administreras av Förbundet Hem och Skola och urvalet är gjort av Sydkustens ordkonstskola som också ger ut ett eget inspirationsmaterial till böckerna. Inspirationsmaterialet kan användas fritt i undervisning och hittas i Hem och Skolas materialkatalog.


De här tio böckerna ingår i Lisi Wahls bokpaket till ettor år 2022:

Bokstavsvärldar av Henrika Andersson och Maria Sann

En bro av poesi sammanställd av Ann Boglind och Anna Nordlund

Det farliga djupet – ett interaktivt havsäventyr av Linus Hammar Perry och Josephine Lawrence

Plats på jorden av Maija Hurme och Lina Laurent

Det osynliga barnet av Tove Jansson

Om du möter en björn av Malin Kivelä, Martin Glaz Serup och Linda Bondestam

Vim och Galonis av Malin Klingenberg och Margareta Sandin

Fakta, åsikter och robotar (* av Michael Rex, översättning: Henny Holmqvist Maryam och mormorsmålet (** av Minoo Shams och Katarina Strömgård

Familjen Knyckertz och gipskattens förbannelse av Anders Sparring och Per Gustavsson

***********
*) Pga upplagebrist får en del i stället boken Fantastiska fakta om djurungar av Maja Säfström

**) Pga upplagebrist får en del i stället boken Maryam och hjärtegästerna av Minoo Shams

Digitala lärarträffar
För klasslärare i åk 1 som vill veta mer om böckerna ordnas också digitala träffar där projektplanerare Maja Ottelin från Sydkustens ordkonstskola presenterar varje bok och tipsar om hur klassen kommer i gång med paketet.
onsdag 9.2.2022 kl.15:00-16:15 fredag 11.2.2022 kl.14:30-15:45 onsdag 16.2.2022 kl. 15:00-16:15. Träffarna är öppna också för dem som inte har beviljats ett bokpaket. Anmäl dig senast en vecka före genom att e-posta maja.ottelin@sydkusten.fi


Förfrågningar om bokpaketen: maja.ottelin@sydkusten.fi 045-8944089 (bokurval, pedagogiskt material, lärarträffar) tove.lindqvist@hemochskola.fi 050-4751420 (skolklasser som får paket)