Artikel

55083_t.jpg

Läsambassadören tipsar

Katarina von Numers-Ekman är förälder, modersmåls­lärare, barnboksförfattare och läsambassadör. Här tipsar hon om tre böcker för olika åldrar.Läs mera »
55082_t.jpg

Helsingforselevernas poesi blir interaktiv antologi

I Hoplaxskolan i Helsingfors har eleverna den här hösten jobbat med poesi. Alla skolans 380 elever deltar nämligen i en interaktiv antologi som ges ut i december.Läs mera »
55081_t.jpg

Nätverk av vuxna mot mobbning

Föräldrar på Åland vill vara mer närvarande i skolorna för att stävja mobbning. Läs mera »
55080_t.jpg

”Digitala verktyg kan sporra barnen”

Barn kan träna sin kreativitet genom den digitaliserade leken. Men den digitaliserade leken medför också risker, och då gäller det för föräldrarna att sätta gränser.Läs mera »
55079_t.jpg

Kolumn: ”Här vilar Marcus, han hatade skolgymnastik”

I amerikanska collegekomedier är pojkarna grovt uppdelade i två kategorier: jocks och nerds. Atleten och plugghästen.Läs mera »
55078_t.jpg

”Aldrig mer finländsk skola”

Att som trebarnsfamilj flytta till ett nytt land med en ny kultur och nytt språk kan vara en utmaning, men Heidi Harju-Luukkainen säger att både hon och familjen anpassat sig mer än väl till Kalifornien. Det enda negativa är egentligen klassklyftorna.Läs mera »
53881_t.jpg

Ledare: Utbyte berikar

Vårt nästäldsta barn, vår dotter Ilon, åkte iväg på ett utbyteselevsår till Costa Rica i slutet av augusti. Ett år ute i det okända för att pröva sina vingar, och kanske få några nya som växer ut.Läs mera »
53880_t.jpg

Kolumn: Den bortglömda skatten i skolan

I början av september gav Undervisnings- och kulturministeriet ut nya motionsrekommendationer för barn under åtta år. Läs mera »
53879_t.jpg

Gå för ett renare Östersjön

Motionskampanjen Gåkampen är en virtuell vandring runt Östersjön som riktar sig till hela Svenskfinland. Målet är att både öka miljömedvetenheten och förbättra konditionen.Läs mera »
53878_t.jpg

Lössen är här för att stanna

Blotta tanken på sexbenta, blodsugande kryp som bor i håret är tillräckligt för att ge en rysningar. Huvudlusen är lyckligtvis inte farlig, men den låter sig inte heller vräkas hur lätt som helst. Läs mera »

Hem & skola är förbundets tidning. Den delas ut i skolor som har en föräldraförening som är medlem i förbundet.

Tidningens målgrupp är föräldrar med barn i svenskspråkig skola. Upplagan är 37.000 ex och genom att annonsera i tidningen nås läsare i hela Svenskfinland.

I artikelarkivet hittas alla artiklar som ingår i Hem & skola från 2011 och framåt. Artiklarna finns där som en löpande text.