Artikel

56821_t.jpg

”Pappa spelar poker med huvudjägare”

Välkommen till The Patcave, äventyraren Patrick ”Pata” Degermans prylgrotta i Helsingfors, där han förvarar de åtskilliga ton utrustning som han behöver på sina expeditioner. Degerman kom nyss hem från en expedition till Antarktis, hans sjätte resa till kontinenten.Läs mera »
56820_t.jpg

Recept: Banankaka i muffinsform

Tips: Servera muffinsarna med bär eller turkisk yoghurt.Läs mera »
56819_t.jpg

I franska skolor övar man inför terrordåd

Drakoniska säkerhetsregler i Frankrike tvingar finländska elever att delta i simulation av terrorangrepp. – Övningen har lärt oss elever att veta hur vi ska reagera om det skulle ske på riktigt, säger Victoria Gerster, 17.Läs mera »
56818_t.jpg

Vilka rättigheter har elev som blir sjuk i dålig skolbyggnad?

Regionförvaltningsverkets jurist Thomas Sundell svarar på juridiska frågor som handlar om skolan. Om du har en fråga som du vill ha svar på – mejla redaktor@hemochskola.fiLäs mera »
56815_t.jpg

Inhemskt på tallrikarna i Åbo

Om regeringen får som den vill ska skolköken bli bättre på att utnyttja inhemska, närproducerade och ekologiska råvaror. I Åbo har man länge jobbat för att få in så mycket finska råvaror i skolmaten som möjligt.Läs mera »
56814_t.jpg

Viktigt att föräldrarna är positiva till skolmaten

I de nya rekommendationerna vill man bland annat få eleverna att äta upp skolmaten, trivas under måltiden, minska matsvinnet och äta mer vegetariskt. Läs mera »
56813_t.jpg

Lästips 1/2017

Katarina von Numers-Ekman är förälder, modersmålslärare, barnboksförfattare och läsambassadör. Här tipsar hon om tre böcker för olika åldrar.Läs mera »
56812_t.jpg

Föräldrarna fixade bibliotek

I Oxhamns skola i Jakobstad har föräldraföreningen Triolen haft ett produktivt år. Först ordnade föräldraföreningen en allaktivitetsplan och därefter ett skolbibliotek. Läs mera »
55905_t.jpg

Ledare: Jag läste för att jag såg vuxna läsa

Vårt äldsta barn Axel, som redan är 19 år, påminner oss emellanåt om hur oskäligt hårdnackade och osmidiga vi i tiderna var med honom när det gällde mediekonsumtion. Läs mera »

Hem & skola är förbundets tidning. Den delas ut i skolor som har en föräldraförening som är medlem i förbundet.

Tidningens målgrupp är föräldrar med barn i svenskspråkig skola. Upplagan är 37.000 ex och genom att annonsera i tidningen nås läsare i hela Svenskfinland.

I artikelarkivet hittas alla artiklar som ingår i Hem & skola från 2011 och framåt. Artiklarna finns där som en löpande text.