Artikel

55093_t.jpg

Ledare: Jag läste för att jag såg vuxna läsa

Vårt äldsta barn Axel, som redan är 19 år, påminner oss emellanåt om hur oskäligt hårdnackade och osmidiga vi i tiderna var med honom när det gällde mediekonsumtion. Läs mera »
55092_t.jpg

Kolumn: Vuxna på clownjakt

Det kan vara skrämmande med clowner, det har den här hösten visat. Då clownskräcken var som störst var det flera vuxna människor som i den lokala Facebook-gruppen tänkte gå på clownjakt med sina hundar. Läs mera »
55091_t.jpg

Om konsten att bemöta och mötas

Det handlar om att lyssna och att känna in, att fokusera på det positiva, samt att kunna se förbi begränsningarna. I en välfungerande relation mellan skolan och hemmet föds de allra bästa förutsättningarna för ett barns skolgång. Läs mera »
55090_t.jpg

Pojkar läser – men inte tillräckligt

Pojkars läsförmåga halkar efter och var femte pojke är en svag läsare. Det är oroväckande, säger Mikko Toiviainen, som startade en kampanj i sociala medier för att tända läsintresset bland pojkar.Läs mera »
55089_t.jpg

”De behöver en positiv läsupplevelse”

Ett gäng datanomstuderande sitter och tittar smått skeptiskt på när en medelålders fabo från Grankulla sitter vid katedern i Prakticum och spelar hårdrock så persiennerna vibrerar. Klockan är strax efter åtta en kylig morgon i oktober.Läs mera »
55087_t.jpg

”Lagstiftningen kring skolan luddig”

I den nya spalten Fråga juristen har du som förälder möjlighet att ställa frågor. De besvaras av jurister på Regionförvaltningsverkets svenska enhet för bildningsväsendet. De benar ut olika frågor som gäller lagstiftningen inom bildningen, en lagstiftning som de anser vara ganska luddig.Läs mera »
55086_t.jpg

Fråga juristen

Regionförvaltningsverkets jurist Thomas Sundell svarar på juridiska frågor som handlar om skolan. Om du har en fråga som du vill ha svar på – mejla redaktor@hemochskola.fiLäs mera »
55085_t.jpg

Gul flagg – ett sätt att öka trivseln i skolan

Gul flagg är en metod som betonar vikten av att eleverna trivs i sin skolvardag och lär sig social kompetens. Det är också ett sätt att förebygga­ mobbning. Konceptet kommer från Irland och har nu börjat­ tillämpas i fyra Raseborgsskolor.Läs mera »
55084_t.jpg

I Kyrkslätt fixar Hem och Skola första maj

Mira Strandberg är ny ordförande i Kyrkslätt Hem och Skola, en förening med medlemmar från grundskolans första klass till gymnasiet. Föreningen är aktiv, och sysslar med allt från jippo på första maj till samarbete med den lokala biografen.Läs mera »

Hem & skola är förbundets tidning. Den delas ut i skolor som har en föräldraförening som är medlem i förbundet.

Tidningens målgrupp är föräldrar med barn i svenskspråkig skola. Upplagan är 37.000 ex och genom att annonsera i tidningen nås läsare i hela Svenskfinland.

I artikelarkivet hittas alla artiklar som ingår i Hem & skola från 2011 och framåt. Artiklarna finns där som en löpande text.