Artikel

58183_t.jpg

Paulina förde en lång kamp mot anorexin

Paulina Westin insjuknade i anorexi som tonåring. I dag, drygt tio år senare, är hon frisk. Hon har flera råd att ge föräldrar, för att möjligen förhindra att flera drabbas. Föräldrar ska tänka på att inte bara berömma prestationer och föräldrarna ska uttrycka en positiv självbild.Läs mera »
58182_t.jpg

Nytt material ska hjälpa lärare att prata om porr

– Man behöver inte vara ett proffs, man behöver inte kunna uttrycka sig så jättesmidigt. Viktigast är att man har någon slags dialog kring kropp och sexualitet, säger Suss Åhman.Läs mera »
58181_t.jpg

Enkät: Hur talar man om porr med sina barn?

Vi frågade några föräldrar. 1. Har du pratat med dina barn om pornografi? 2. Hur har du gjort det? 3. Hur följer du med vad dina barn gör på internet?Läs mera »
58180_t.jpg

Får skolan ta betalt av eleverna?

Regionförvaltningsverkets jurist Thomas Sundell svarar på juridiska frågor som handlar om skolan. Om du har en fråga som du vill ha svar på – mejla redaktor@hemochskola.fiLäs mera »
58179_t.jpg

Kolumn: Den värdefulla tystnaden

”Finns det i din skola ett ställe dit man kan gå om man vill ha det tyst på rasterna?” frågade jag min son. ”Ja”, svarade han så där fåordigt som bara tonårspojkar kan. Glatt överraskad ville jag naturligtvis veta var detta utrymme fanns. ”Man kan stå i trappan längst bort i korridoren.”Läs mera »
58178_t.jpg

Recept

Krispig müsli och len vispgröt står på menyn den här gången.Läs mera »
58177_t.jpg

Var snäll mot dig själv och dina barn

Att stärka det goda och medmänskliga – det handlar positiv psykologi om. Folk­hälsan har startat tre pilot­projekt som involverar föräldrar, barn och skolpersonal för att stärka barns välbefinnande genom metoder i positiv psykologi. Läs mera »
58176_t.jpg

Blivande företagare övernattade i skolan

Tisdagen den 7 mars blev en annorlunda skoldag i Kyrkslätts gymnasium. I motsats till alla andra kvällar låstes inte dörrarna till natten. De hölls öppna för de 32 studerande som bestämt sig för att övernatta i skolan.Läs mera »
58174_t.jpg

Skolhundar – stor resurs i liten förpackning

Det sägs att hunden är människans bästa vän, men vad kan en hund göra i skolan egentligen? Frågan är avsiktligt provocerande, och Annica Keskitalo, skolhundsföretagare från Pedersöre tvekar inte då hon svarar. – Allt som inte vi kan.Läs mera »
58173_t.jpg

Lästips

Katarina von Numers-Ekman är förälder, moders­målslärare, barnboksförfattare och läsambassadör. Här tipsar hon om tre böcker för olika åldrar.Läs mera »

Hem & skola är förbundets tidning. Den delas ut i skolor som har en föräldraförening som är medlem i förbundet.

Tidningens målgrupp är föräldrar med barn i svenskspråkig skola. Upplagan är 37.000 ex och genom att annonsera i tidningen nås läsare i hela Svenskfinland.

I artikelarkivet hittas alla artiklar som ingår i Hem & skola från 2011 och framåt. Artiklarna finns där som en löpande text.