Artikel

61042_t.jpg

Etwinning vidgar barnens vyer/Dagisspecial 2017

Genom en digital plattform kan skolor och daghem hitta samarbetspartner i andra europeiska länder, eller i det egna hemlandet, och jobba tillsammans kring olika projekt. Speciellt väl fungerar plattformen för språkbad, säger Christel Manninen.Läs mera »
61041_t.jpg

Privata vårdavtal kan bjuda på överraskningar/Dagisspecial 2017

Enligt en färsk rapport kommer den privata dagvården att växa i framtiden, något som bekymrar experter. Vårdavtalen inom den privata småbarnspedagogiken kan nämligen se helt annorlunda ut än inom den kommunala dagvården.Läs mera »
61039_t.jpg

Kolumn: Familjeliv i miljonstaden Los Angeles/Dagisspecial 2017

Naturligtvis visste jag att saker skulle vara annorlunda, men jag hade aldrig kunnat föreställa mig hur oförberedd på livet i Los Angeles, en stad med 10 miljoner människor, jag skulle vara. Läs mera »
61038_t.jpg

Fhille-programmet stöder familjerna/Dagisspecial 2017

För familjer som har ett barn som behöver lite extra stöd har Folkhälsan utarbetat Fhille-programmet. Det uppmuntrar föräldrar att samspela med sitt barn med hjälp av olika lekar och aktiviteter. Programmet har väckt stort intresse och i år är 136  familjer med.Läs mera »
61037_t.jpg

Lästips/Dagisspecial 2017

Mikaela Wickström är tidningen Hem och Skolas läsinspiratör. Hon är förälder och bibliotekarie på Nordisk kulturkontakt, en nordisk kulturinstitution som har sitt bibliotek i Helsingfors. Här tipsar hon om tre böcker för olika åldrar.Läs mera »
61035_t.jpg

Sätter guldkant på Knattebos vardag/Dagisspecial 2017

Föräldraföreningen vid Knattebo daghem i Malax har funnits sedan 2015, och föräldraföreningar behövs, säger ordförande Jenni Havulehto. – Vi kan ge det där lilla extra till barnen så att de till exempel kan göra fler utfärder.Läs mera »
60126_t.jpg

Ledare: Byt erfarenheter – om herbarier och annat/Nr 3 2017

Som barn tillbringade jag somrarna i Barösund, på min mammas barndoms sommarställe. Längst bak i stugan fanns ett litet rum som i tiderna bebotts av Jäijä, familjens gamla hembiträde. Läs mera »
60125_t.jpg

Kolumn: Skola versus hobbyer/Nr 3 2017

När hösten och vardagen kommer finns det de som suckar djupt, medan andra har ordnat vardagen med både hobbyer och skola så att det finns en balans. Läs mera »

Hem & skola är förbundets tidning. Den delas ut i skolor som har en föräldraförening som är medlem i förbundet.

Tidningens målgrupp är föräldrar med barn i svenskspråkig skola. Upplagan är 37.000 ex och genom att annonsera i tidningen nås läsare i hela Svenskfinland.

I artikelarkivet hittas alla artiklar som ingår i Hem & skola från 2011 och framåt. Artiklarna finns där som en löpande text.