Artikel

56826_t.jpg

Ebban ska locka elever att läsa

För en fast prenumerationsavgift kan elever få tillgång till Ebban, ett nyöppnat digitalt skolbibliotek. – Ebban ger en hel klass, eller skola, möjlighet att läsa samma e-bok samtidigt, säger projektledaren Erik Berglund.Läs mera »
56825_t.jpg

Kolumn: Älskade ungar, ni driver mig till vanvett

Så brukar jag säga åt mina tonåringar ibland. Att vara förälder till två tonåringar är minsann inte tråkigt. Det är som gå över ett minfält. Ett ord, ett tonfall, en min eller en uppmaning för mycket och så är det kört.Läs mera »
56824_t.jpg

Katarina Alanko föreläser om hbtiq-frågor

Hem och Skolas nya föreläsare Katarina Alanko, jobbar till vardags som skolpsykolog i Hagelstamska skolan i Grankulla. Hon föreläser om skolmotivation och positiv pedagogik, och är expert på frågor som rör sexuell läggning och könsidentitet.Läs mera »
56821_t.jpg

”Pappa spelar poker med huvudjägare”

Välkommen till The Patcave, äventyraren Patrick ”Pata” Degermans prylgrotta i Helsingfors, där han förvarar de åtskilliga ton utrustning som han behöver på sina expeditioner. Degerman kom nyss hem från en expedition till Antarktis, hans sjätte resa till kontinenten.Läs mera »
56820_t.jpg

Recept: Banankaka i muffinsform

Tips: Servera muffinsarna med bär eller turkisk yoghurt.Läs mera »
56819_t.jpg

I franska skolor övar man inför terrordåd

Drakoniska säkerhetsregler i Frankrike tvingar finländska elever att delta i simulation av terrorangrepp. – Övningen har lärt oss elever att veta hur vi ska reagera om det skulle ske på riktigt, säger Victoria Gerster, 17.Läs mera »
56818_t.jpg

Vilka rättigheter har elev som blir sjuk i dålig skolbyggnad?

Regionförvaltningsverkets jurist Thomas Sundell svarar på juridiska frågor som handlar om skolan. Om du har en fråga som du vill ha svar på – mejla redaktor@hemochskola.fiLäs mera »
56815_t.jpg

Inhemskt på tallrikarna i Åbo

Om regeringen får som den vill ska skolköken bli bättre på att utnyttja inhemska, närproducerade och ekologiska råvaror. I Åbo har man länge jobbat för att få in så mycket finska råvaror i skolmaten som möjligt.Läs mera »
56814_t.jpg

Viktigt att föräldrarna är positiva till skolmaten

I de nya rekommendationerna vill man bland annat få eleverna att äta upp skolmaten, trivas under måltiden, minska matsvinnet och äta mer vegetariskt. Läs mera »

Hem & skola är förbundets tidning. Den delas ut i skolor som har en föräldraförening som är medlem i förbundet.

Tidningens målgrupp är föräldrar med barn i svenskspråkig skola. Upplagan är 37.000 ex och genom att annonsera i tidningen nås läsare i hela Svenskfinland.

I artikelarkivet hittas alla artiklar som ingår i Hem & skola från 2011 och framåt. Artiklarna finns där som en löpande text.