Artikel

62581_t.jpg

Lästips Nr 1/2018

Mikaela Wickström är tidningen Hem och Skolas läsinspiratör. Hon är också förälder och bibliotekarie på Nordisk kulturkontakt, en nordisk kulturinstitution som har sitt bibliotek i Helsingfors. Här tipsar hon om fyra böcker för olika åldrar.Läs mera »
62580_t.jpg

Recept: Pannkakspizza Nr 1/2018

Tips: Servera gärna pannkakspizzan med spenat på eller med en kålsallad.Läs mera »
62579_t.jpg

Fråga juristen: Vad göra när skolskjutsen inte fungerar? Nr 1/2018

Regionförvaltningsverkets jurist Thomas Sundell svarar på juridiska frågor som handlar om skolan. Om du har en fråga – mejla redaktor@hemochskola.fiLäs mera »
62578_t.jpg

Aktuellt från förbundet Nr 1/2018

Skolkontakt för åk 3 till 6 • Annorlunda föräldrakväll • Hem och Skola-projekt i Vasa • Pop up för dagisföräldrar • FöräldrabarometernLäs mera »
62577_t.jpg

Aktiv förening vill ha med fler pappor Nr 1/2018

Föräldraföreningen vid Katarinaskolan i Karis är aktiv, förutom att ordna föreläsningar och delta i jippon har föreningen rustat upp skolgården och driver eftermiddagsverksamhet. Föreningens ordförande efterlyser ändå fler engagerade föräldrar, framförallt pappor.Läs mera »
61050_t.jpg

”Ny plan ser barnen som individer”/Dagisspecial 2017

I den nya planen för småbarnspedagogik har både barn och föräldrar mer att säga till om. Samtidigt för den nya läroplanen med sig ytterligare blanketter och bilagor som ska fyllas i.Läs mera »
61049_t.jpg

Ledare: Föräldrar – satsa på samarbete/Dagisspecial 2017

Min daghemsbana började 1975, då jag var fem år gammal. Jorvas barnträdgård öppnade sina dörrar för mig och grannflickan Johanna.Läs mera »
61048_t.jpg

Kolumn: Dagistanter med dålig lön//Dagisspecial 2017

Det här numret av tidningen Hem och Skola riktar sig till er som har barn i svenskspråkig dagvård. Läs mera »
61047_t.jpg

Mobbning berör alla i dagisgruppen/Dagisspecial 2017

För att förebygga mobbning kan föräldrar lära känna dagisgruppens alla barn och deras föräldrar, då är det lättare att ta kontakt och lösa konflikter innan det eskalerar till mobbning, säger experter.Läs mera »
61046_t.jpg

”När Mio föddes hade vi sörjt färdigt”/Dagisspecial 2017

Få är förberedda på chocken det innebär att barnet man väntar har Downs syndrom. ”Vi visste ingenting om vad som väntade oss” säger Maija Niemi. Men familjens utmaningar tog inte slut där.Läs mera »

Hem & skola är förbundets tidning. Den delas ut i skolor som har en föräldraförening som är medlem i förbundet.

Tidningens målgrupp är föräldrar med barn i svenskspråkig skola. Upplagan är 37.000 ex och genom att annonsera i tidningen nås läsare i hela Svenskfinland.

I artikelarkivet hittas alla artiklar som ingår i Hem & skola från 2011 och framåt. Artiklarna finns där som en löpande text.