Artikel

66364_t.jpg

Skolkontakt: Pyttisskola fick vänner i Österbotten/Nr 4 2018

Redan i två omgångar har elever i Pyttis svenska skola satt sig i en buss för att resa till Österbotten och Vallgrunds skola för skolkontaktbesök. Läs mera »
66363_t.jpg

Skolkontakt: Brevväxling ledde till besök/Nr 4 2018

Eleverna i klass 5 till 6 i Pyttis svenska skola har redan hunnit fråga sin lärare Harriet Sillanpää när de skall få börja brevväxla med en annan skola liksom de gjorde i fjol. Läs mera »
66361_t.jpg

Fråga juristen: Ersättning för olycka på skolvägen/Nr 4 2018

Regionförvaltningsverkets jurist Thomas Sundell svarar på juridiska frågor som handlar om skolan. Läs mera »
66359_t.jpg

Samarbetet mellan daghem och församling förnyas/Nr 4 2018

Tallberga daghem och Borgå svenska domkyrkoförsamling jobbar tillsammans för modernare åskådningsfostran på daghemmet. Förnyelsen bottnar i den nya lagen om småbarnspedagogik. Målet är att inkludera alla barn i verksamheten, oberoende av tro.Läs mera »
66358_t.jpg

Lästips/Nr 4 2018

Mikaela Wickström är tidningen Hem och Skolas läsinspiratör. Hon är också förälder och bibliotekarie på Nordisk kulturkontakt, en nordisk kulturinstitution som har sitt bibliotek i Helsingfors. Här tipsar hon om fyra böcker för olika åldrar.Läs mera »
66356_t.jpg

Ingåförening satsar på läsning/Nr 4 2018

Hem- och Skola-föreningen vid Kyrkfjärdens skola i Ingå har i tio års tid firat Sagornas natt. ​Idén föddes då Förbundet Hem och Skola efterlyste projekt som stöder barns läsning.Läs mera »
65533_t.jpg

Ledare: Den som får påverka bär ansvar/Nr 3 2018

När jag var i mina sena tonår åkte mina föräldrar iväg på en resa för några dagar. Av någon anledning beslöt min flickvän och jag oss för att vi under tiden kunde passa på att piffa upp husets nedre toalett. Läs mera »
65532_t.jpg

Kolumn: Vad är ditt barns roll?/Nr 3 2018

Från årets skörd av sommarprat var det särskilt ett som fastnade hos mig. Rafael Donner tog upp maskulinitetsnormer och hur pojkar fostras in en roll som enligt Donners beskrivning är ganska obehaglig. Läs mera »
65531_t.jpg

Hur man gör fjortonåringar till samhällsförbättrare/Nr 3 2018

När Gutsy Go kommer till en skola engageras en hel årskurs för att skapa projekt som förbättrar samhället. Det är inte frågan om en brainstorming-session, idéerna ska genomföras så fort som möjligt. Läs mera »
65530_t.jpg

Kolumn: Våga be om stöd/Nr 3 2018

Ensam är stark, bra karl reder sig själv, själv är bäste dräng. När jag tänker efter finns det många ordspråk som låter påskina att målet är att man skall klara sig själv för att duga. Läs mera »

Hem & skola är förbundets tidning. Den delas ut i skolor som har en föräldraförening som är medlem i förbundet.

Tidningens målgrupp är föräldrar med barn i svenskspråkig skola. Upplagan är 37.000 ex och genom att annonsera i tidningen nås läsare i hela Svenskfinland.

I artikelarkivet hittas alla artiklar som ingår i Hem & skola från 2011 och framåt. Artiklarna finns där som en löpande text.