Artikel

63759_t.jpg

Kolumn: Himmel och helvete med specialbarnet/Nr 2 2018

Jag satt och läste en artikel om hjärnforskning på min ipad. Artikeln var illustrerad med en bild av en hjärna. Min son Victor tittade över min axel på vad jag läste, var tyst en stund och sade sedan lite sorgset: ”Pappa, jag har en dålig hjärna.Läs mera »
63758_t.jpg

Fråga juristen: Utlandsresa och rätt till stödundervisning/Nr 2 2018

Regionförvaltningsverkets jurist Thomas Sundell svarar på juridiska frågor som handlar om skolan. Om du har en fråga – mejla redaktor@hemochskola.fiLäs mera »
63756_t.jpg

Föräldrar i Frankrike stöder mobilförbudet/Nr 2 2018

Från och med i höst förbjuds mobiltelefoner i franska skolor. – Fast jag tror vi elever är smarta nog att kunna använda mobilen i smyg ibland, säger 18-åriga gymnasieeleven Jeremy Salmon. Hos föräldrarna går förbudet däremot hem.Läs mera »
63755_t.jpg

I Finland kan användningen av mobiler begränsas/Nr 2 2018

I Sverige vill flera partier införa ett nationellt mobilförbud i skolan. I Finland kan man i dagsläget inte förbjuda elever att ta med sig mobila enheter till skolan, men man kan begränsa användningen av dem under pågående undervisning.Läs mera »
63754_t.jpg

Dagisföreningen fixar lekstuga/Nr 2 2018

Julgubbe till julfesten och vårjippo med morsdagstårta som huvud­vinst i lotteriet hör till de årliga traditionerna i föräldraföreningen vid daghemmet Fyrklövern i Pargas. I år satsar föreningen dessutom på en ny lekstuga.Läs mera »
63753_t.jpg

Aktuellt från förbundet/Nr 2 2018

Nya medarbetare i Vasa • Nationella Hem och Skola-dagen • Nykter – Solklart! • Föräldrabarometern • Ny dataskyddsreformLäs mera »
63752_t.jpg

Mer närproducerat i skolan i Raseborg/Nr 2 2018

Dagens melodi är lokalproducerad mat. De här tongångarna får också gehör när det gäller skolmat. Staden Raseborg har nu en gyllene chans att bli föregångare på den här fronten.Läs mera »
62596_t.jpg

Ledare: Lång väg att gå efter #metoo Nr 1/2018

Många människor har gått omkring och burit på en hemlighet. En gammal oförrätt som legat i minnets dunkla vrå och gnagt på självkänslan, på självbilden. Var det mitt fel? Kunde jag ha undvikit det? Varför jag?Läs mera »
62595_t.jpg

Kolumn: Tidning för alla åldrar Nr 1/2018

Ett tema för årets första nummer av den här tidningen brukar vara ungas val efter grundskolan. Den här gången blev det inte så, vi har valt att bland annat fokusera på efterdyningarna av #metoo- och #dammenbrister-kampanjerna, ett tema som vi inte kan ignorera. Läs mera »

Hem & skola är förbundets tidning. Den delas ut i skolor som har en föräldraförening som är medlem i förbundet.

Tidningens målgrupp är föräldrar med barn i svenskspråkig skola. Upplagan är 37.000 ex och genom att annonsera i tidningen nås läsare i hela Svenskfinland.

I artikelarkivet hittas alla artiklar som ingår i Hem & skola från 2011 och framåt. Artiklarna finns där som en löpande text.