Idébank för föreningar

Förbundet Hem och Skola uppmanar sina medlemsföreningar att haka på temaåret Fokus Må bra för läsåret 2021-2022. Inom temat Fokus Må bra ryms både smått och stort, nytt och gammalt. Starta gärna processen i er förening med att stanna upp och fråga er vad Fokus Må bra kunde innebära just i er förening.

• Frågor som riktar sig till era föräldrar. Tips: Ni kan börja med att be om idéer internt i er skola/ert daghem.
  • Ta kontakt med skolan/daghemmet och fundera tillsammans på hur föräldraföreningen kunde lyfta upp Fokus Må bra.
  • Evenemang och träffar
  • Föreläsningar för föräldrar. Förbundet erbjuder föreningarna att kostnadsfritt anlita en föreläsare ur föreläsarnätverket antingen för en fysisk föräldrakväll eller online. De föreläsare som särskilt är vidtalade att tala med ingången Fokus Må bra är Mirjam Malik och Jeanette Szymanski, men det passar bra att också anlita någon annan ur vårt föreläsarnätverk.