Coronatider

Via den här sidan når du central information från Förbundet Hem och Skola i coronatider.

Vill du tala med någon?

Det finns många andra instanser som erbjuder stöd och hjälp ifall du som förälder upplever att ni behöver extra stöd. Här är några andra tips:

Psykosociala förbundet har skapat en samlingssida på olika stödlinjer och chattar som erbjuds för tillfället.

Barnavårdsföreningen i Finland erbjuder chattar och för både vuxna och barn. Barnavårdsföreningens neuropsykiatriska sakkunniga erbjuder också rådgivning.

Föreningen för Mental Hälsa i Finland (FMHF) har en nationell kristelefonen som ger stöd på svenska 09 2525 0112.

Barnpsykiatriska forskningscentret vid Åbo universitet har öppnat en svenskspråkig webbplats för föräldrar som behöver verktyg för att behärska oro och stöda barnens psykiska välbefinnande under coronaviruspandemin: