Coronatider

Förbundet Hem och Skola och Tankesmedjan Agenda har samlat till diskussion om föräldrars välmående efter coronaepidemins första fas våren 2020. Diskussionerna fördes i november 2020.

I diskussionerna deltar forskaren Harry Lunabba och Förbundet Hem och Skolas ordförande Anders Adlercreutz tillsammans med fem föräldrar från Helsingfors, Esbo, Sibbo och Kyrkslätt. Från Lagstads skola i Esbo medverkar rektor, en speciallärare och klasslärare.

Diskussionerna modererades av Ted Urho och Micaela Romantschuk i november 2020.

Vill du tala med någon?

Det finns många instanser som erbjuder stöd och hjälp ifall du som förälder upplever att ni behöver extra stöd. Här är några andra tips:

Psykosociala förbundet har skapat en samlingssida på olika stödlinjer och chattar som erbjuds för tillfället.

Föreningen för Mental Hälsa i Finland (FMHF) har en nationell kristelefonen som ger stöd på svenska 09 2525 0112.

Barnpsykiatriska forskningscentret vid Åbo universitet har öppnat en svenskspråkig webbplats för föräldrar som behöver verktyg för att behärska oro och stöda barnens psykiska välbefinnande under coronaviruspandemin: