Södra Österbotten: Kraft och glädje i att vara förälder

Förbundet Hem och Skola fyller 50 år. Plats: Malakta i Malax. Adress: Töckmovägen 48. Tidpunkt: 6.11.2019, kl. 18.

18:00 Bli den bästa versionen av dig som förälder!

Upptäck och utforska dina styrkor i rollen som förälder. Öka välbefinnandet i din familj, bibehåll lugnet, kom ihåg att andas och fokusera på det positiva. Hur kan du bli bättre på att kommunicera strategiskt? Vilka beteendekoder som är gynnsamma i hemmet? Nina ger dig konkreta tips kring hur vardagen kan genomsyras av Astrid Lindgrens kloka citat ”Ge barnen kärlek, mera kärlek och ännu mera kärlek, så kommer folkvettet av sig själv.”
    Workshopen leds av Nina Dahl-Tallgren, teaterpedagog vid Wasa Teater.

19:00 Mingel med tilltugg

• Välj en av följande workshop

19:30-20:30 Tillsammans i matvardagen

Hur kan vi stärka gemenskapen i köket och njuta av god mat tillsammans? Matvardagen är en del av livet och vi diskuterar hur vi kan göra matvardagen mera stressfri samt delar tips på bra maträtter att laga hemma. Vi lagar också några enkla mellanmål som vi provsmakar.
    Workshopen leds av Sofia Grynngärds, projektledare på Marthaförbundet.

19:30-21:00 Ljudbad

Vi omges av ljud hela tiden men hur ofta är vi så närvarande i stunden att vi är fullt medvetna om de ljudvärldar som omsluter oss? Ett ljudbad är ett tillfälle för dig där du kan koppla av från den yttre världen en stund och låta vibrationerna från klangskålar, trummor och gongar stämma dig tillbaka till din naturliga frekvens. I fall du lider av stress får slappna av och lägga alla bördor och allt motstånd åt sidan för en stund.

Workshopen leds av Stefan Backas, ljudterapeut/ljuddesigner. Ta med ett liggunderlag, kudde och filt.

Tillställningen är gratis och öppen för alla föräldrar. Anmälningar tas emot från och med 17.9 via denna LÄNK. Var snabb – de 50 första anmälda ryms med!

Vid eventuella frågor, vänligen kontakta Petra Högnäs (petra@hemochskola.fi, 0400 905 715).