Program

Gemenskap 2.0

Dörrarna öppnas kl.10. Välkommen på kaffeservering och mingel med andra föreningsaktiva. Programmet börjar officiellt kl.11:00.

Kl. 10.00–11.00 – Ankomst och mingel 

Kl. 11.00–11.10 – Inledning av Micaela Romantschuk 

Kl. 11.10–12.00 – Keynote 1 

Linnéa Henricsson: Möjligheternas gemenskap   
Linnéa Henriksson är universitetslektor inom offentlig förvaltning vid Åbo Akademi och ordförande för Förbundsarenan. Hon talar om betydelsen av föreningsverksamhet och vilka möjligheter den gemenskapen öppnar upp, både för oss själva och våra barn.

Lunch

Kl. 12.45–13.00 – Keynote 2 

Malin Eriksson: Paragrafer i praktiken  
Överinspektör Malin Eriksson från Regionförvaltningsverket öppnar upp vilka möjligheter föräldrar har att säkerställa att barnens rättigheter i skola och på daghem uppfylls. 

Kl. 13.15–15.00 – Verkstadspass

Vi har noga valt verkstäder som skulle stöda just din förening i att främja gemenskapen. Dessutom vill vi lyfta fram en av våra viktiga teman för i år – läsning! Du får delta i två verkstäder, mellan verkstäderna har vi en 15-minuters paus.

Verkstäderna (Med upplägget “välj två av fyra”) 

Verkstadspass: “Att kittla till läsning” med Tobias Larsson
Bibliotekarie Tobias Larsson avslöjar sina tips för att locka barn och ungdomar till läsning. Och förstås delar han med sig av sina bästa boktips. 

Verkstadspass: “Orka vara aktivmed Katarina Perrander
Katarina Perander är sakkunnig på Hem och Skola och utbildad återhämtningshandledare. Hon leder en verkstad om vikten av balans mellan att vara aktiv och tid för återhämtning. 

Verkstadspass: “Kraften i entusiasmenmed Azra Arnautovic
Azra Arnautovic har lång föreningserfarenhet och hon har dessutom lett ett projekt för att öka ungdomars föreningsengagemang. Hon gör en djupdykning i frågan hur vi ska lyckas få ny fyr i talkobrasan. 

Verkstadspass: “Sätt fart i föreningenmed Jocke Enegren & Christian Joffs
Jocke Enegren och Christian Joffs på Hem och Skola ger en specialversion av Meningen med föreningen-verkstaden och delar också med sig av sina erfarenheter av Peppåpraten-konceptet.

kl. 15.15–16.00 – Keynote 3

Magnus Londen: Det nakna föräldraskapet 
Journalisten, författaren och aktivisten Magnus Londen diskuterar kring föräldragemenskap som ett verktyg för engagemang och förändring. 

Kl. 16.10–17.00 – Paneldiskussion & Avslutning

Nora Grotenfeldt: Gemenskap 2.0– en sammanfattning av dagen
Hem och Skola-ordförande Nora Grotenfelt leder en avrundande paneldiskussion.