Björn Helsing

Skolmat på agendan? Vi erbjuder en moderator för att leda en diskussion. Björn Helsing har satt sig in i frågor kring skolmaten. Han har verkat som lärare, restaurangchef och projektledare inom ett projekt som kallades Operation Skolmat. Björn har trettio års erfarenhet från restaurang- och köksbranschen.

Är skolmaten något ni i er förening har diskuterat och önskar föra en diskussion om med t.ex. stadens beslutsfattare, kökspersonalen, föräldrar och elever som gäster? Då kan vi erbjuda er förening möjligheten att anlita Björn som en sakkunnig moderator för en dylik diskussion.

Skolmaten, som varit en avgiftsfri förmån i våra skolor i över 70 år, är ett ämne som engagerar och väcker känslor. Kommuner sköter skolmaten på olika sätt: i en del skolor har man ännu egen kökspersonal som lagar maten från början till slut, medan man i andra tillreder maten i centralkök. Det varierar också en hel del mellan hur mycket pengar kommunen satsar på maten.