12.1.17 Pressmedd. Tvåtusen böcker på väg till årskurs 5

Hem och Skola och Lisi Wahls stiftelse för studieunderstöd:

Tvåtusen böcker på väg till elever i årskurs 5

PRESSMEDDELANDE 12.1.2017

Hem och Skola och Lisi Wahls stiftelse för studieunderstöd:

Tvåtusen böcker på väg till elever i årskurs 5

Över tvåtusen böcker har i dagarna nått 192 klasser i åk 5, tack vare samarbetet mellan Förbundet Hem och Skola och Lisi Wahls stiftelse för studieunderstöd. Det är frågan om bokpaket på tio böcker som är sammansatta med tanke på de elvaåriga eleverna. Tanken är att böckerna skulle bidra till läsintresse bland barnen och att också föräldrarna involveras i stödet för läsningen. Det är läraren i årskurs 5 som har haft möjlighet att ansöka om bokpaket i de skolor där det verkar en föräldraförening som är medlem i Förbundet Hem och Skola.

Böckerna som ingår i bokpaketet är:

Den fantastiska Alfredo; Malin Klingenberg

Aksakovs grav; Gudrun Wessnert & Carina Wolff-Brandt

Pinsamt & livsviktigt – Yoko nattbok 2; Annika Sandelin

Dagbok för alla mina fans-satsa allt; Jeff Kinney

Flykten från Kabul; N. H. Senzai

#tillsammans#utanför; Camilla Gunnarsson

Gangsterfarmor; David Williams

Djupgraven; Camilla & Viveca Sten

Nykeln till Hinsides; Karin & Albin Alvtegen

100 fantastiska fakta om naturvetenskap; Alex Firth, Minna Lacey, Jerome Martin…

Hundratusen euro för lägerskolor

I samarbete med Lisi Wahls stiftelse för studieunderstöd har Förbundet Hem och Skola nyss skickat glada besked till 168 klasser eller grupper som ansökt om stöd för att ordna en lägerskola. Det är frågan om klasser både i grundskolan och gymnasiet som ordnar en lägerskola med pedagogiskt program antingen i hemlandet eller utomlands. Den sammanlagda summan för lägerskolstipendierna är 103 700 euro.

Mera information ger:

Förbundet Hem och Skola

Verksamhetsledare Micaela Romantschuk tfn 050-336 20 16.