Stipendier

Lisi Wahls stiftelse för studieunderstöd - Lägerskolstipendier, bokpaket och
klassuppsättningar av böcker

Förbundet Hem och Skola samarbetar med Lisi Wahls stiftelse för studieunderstöd kring understöd för lägerskolor samt bokpaket för årskurs 1 eller 5 och åk 7-9 och gymnasiet.

Lägerskolstipendier

Ansökningstiden för understöd till lägerskolor som hålls under år 2018 har avslutats. Klasser och grupper i svenskspråkiga skolor i Finland har möjlighet att ansöka om stipendiet. Ansökningsblanketten öppnas i slutet av augusti och stängs i mitten av oktober).
Till höger hittar ni listan på skolor som beviljats understöd för lägerskolor 2018.
Redovisningsblanketten för lägerskolor som hålls under år 2018 skall returneras senast i november 2018.

Nytt för i år: Gymnnasier erbjuds möjlighet att ansöka om bidrag för sina lägerskolor/studieresor två gånger per år. På hösten (ansökan stängs i mitten av oktober, beslutet kommer i december) gäller ansökan i första hand vårens resor eller hela årets resor och i vårens ansökningsrond (stängs i slutet av april, beslutet kommer i slutet av maj) ansöks bidrag för resor som görs under höstterminen. Bidrag för resor som redan har hållits eller som redan fått bidrag av stiftelsen i föregående rond beviljas inte.

Bokpaket

Förbundet Hem och Skola samarbetar med Lisi Wahls stiftelse för studieunderstöd gällande bokpaket för åk 1 eller åk 5. Varannat år är det åk 1 och varannat år är det åk 5 som står i tur. Lärare i åk 1 som engagerar eleverna och ders föräldrar i ett läsprojekt har möjlighet att ansöka om ett bokpaket åt sin klass för år 2018. Ansökningstiden har avslutats.
Bokpaketen skickas till skolorna i början av vårterminen 2018. Bokpaketen kan sökas av svenskspråkiga klasser/skolor i Finland samt av grupper som läser modersmålsinriktad svenska i finskspråkiga skolor.

Bokpaketet för år 2017 kan utvärderas elektroniskt.

Klassuppsättningar av böcker!

Bästa modersmålslärare i gymnasiet!

Förbundet Hem och Skola samarbetar med Lisi Wahls stiftelse för studieunderstöd med att bevilja klassuppsättningar av böcker till svenskspråkiga gymnasier i Finland. Ansökningstiden för höstens bokpaket har avslutats.

Bästa modersmålslärare i åk 7-9!

Förbundet Hem och Skola samarbetar med Lisi Wahls stiftelse för studieunderstöd med att bevilja klassuppsättningar av böcker för åk 7-9 i svenskspråkiga skolor i Finland. Ansökningstiden för höstens bokpaket har avslutats.

Beviljade understöd för lägerskolor som hålls under år 2018

Lägerskolunderstöd 2018